Dramatiškame Pekino finale C. Alcarazas pranoko J. Sinnerį © AFP nuotr.

Kinijoje vykusiame ATP 500 serijos turnyro Pekine finale triumfavo Ispanijos atstovas Carlosas Alcarazas (ATP 3), kuris po trijų setų kovos pranoko italą Janniką Sinnerį (ATP 1). 

Galutinis rezultatas 66-7, 6-4, 7-63, o visa kova truko net 3 valandas ir 24 minutes. 

Pirmoji partija prasidėjo nuo aktyvaus ispano žaidimo, kuris spaudė varžovą ir išnaudojo progą išsiveržti į priekį. Tiesa, pranašumo išlaikyti nepavyko, nors C. Alcarazas stojo atlikti padavimo serijos, kad laimėtų partiją. Žaidėjai netrukus pasiekė pratęsimą, kuriame tikslesnis buvo Italijos atstovas. 

Antrame sete ilgą laiką žaidimas buvo tolygus, tačiau abu tenisininkai turėjo progų išsiveržti į priekį. Tą pavyko padaryti 3-ąjai reitingo raketei 9-ame geime ir netrukus bendras rezultatas tapo lyugs. 

Lemiamoje dalyje atrodė, kad ispanas pergalę pasieks nesunkiai. Jis susikūrė progas išsiveržti į priekį ir jau 3-ame geime tą italas pralaimėjo savo padavimų seriją. Kiek vėliau atotrūkis galėjo dar labiau padidėti, tačiau J. Sinneris ne tik sėkmingai atsilaikė, bet ir panaikino deficitą.

Prireikė dar vieno pratęsimo, o jame turnyro nugalėtojas iš pradžių atsiliko 0:3, tačiau netrukus pavyko sužaisti ypatingai gerą atkarpą ir pasiekti pergalę. 

Turnyro nugalėtojui atiteko 695,750 tūkst. JAV dolerių ir 500 ATP reitingo taškų.

Tai buvo jau 11-as bendras jų susitikimas korte ir 7-oji ispano pergalė.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos