D. Dirkstys gavo savo – UTMA renginiuose dirbs užsienio teisėjai © „Stop“ kadras

Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžęs itin didelį susidomėjimą pritraukęs „UTMA 9“ renginys neapsiėjo be diskusijų.

Vienoje iš pagrindinių renginio kovų kovojo Dominykas Dirkstys ir Mindaugas Narauskas, kurių kova buvo apylygė, tačiau teisėjai nežymiu skirtumu pergalę skyrė gausiai palaikomui M. Narauskui.

Po šios kovos pats D. Dirkstys sukritikavo teisėjų sprendimą, o socialiniuose tinkluose ėmė kilti daug diskusijų, jog teisėjai skyrė neteisingą sprendimą. Negana to, teisėjų sprendimai buvo abejotini ir keletoje kitų vakaro kovų.

Taigi, UTMA organizacija nusprendė priimti sunkų, tačiau būtina sprendimą – nuo šiol organizacijos turnyruose teisėjaus tik pasaulinės kategorijos užsienio arbitrai, dirbantys prestižiškiausiuose kovos menų turnyruose pasaulyje.

„Prabėgus kiek daugiau nei savaitei po griausmingai praūžusio UTMA 9 turnyro Kauno „Žalgirio“ arenoje, atsižvelgę į kovos menų gerbėjų ir visos bendruomenės nuomonę, o taip pat siekdami tvaraus UTMA organizacijos ir kovos menų šalyje vystymo, priėmėme atitinkamus svarbius sprendimus dėl teisėjų darbo ateities UTMA turnyruose.

Laukia esminės permainos – jau nuo kito turnyro UTMA organizacijoje teisėjaus tik pasaulinės kategorijos užsienio arbitrai, dirbantys prestižiškiausiuose kovos menų turnyruose pasaulyje.

Sprendimas nebuvo lengvas, tačiau reikalingas – norime užtikrinti visišką UTMA turnyruose sprendimus priimančių teisėjų neutralumą kiekvienoje kovoje ir keliame aukščiausius reikalavimus savo reputacijai ir organizuojamų kovų visapusiškai kokybei, tad ieškojome ir radome universaliausią ir UTMA kokybę ženkliai pagerinti galintį sprendimą.

Iki šiol UTMA dirbę ir visiems Lietuvos kovinio sporto sirgaliams puikiai pažįstami vyriausieji teisėjai R. Šiuška ir S. Šeškevičius yra pakviesti dirbti į UTMA organizaciją konsultantais, taip siekiant išlaikyti Lietuvos kovos menų bendruomenės augimą ir įsitraukimą, o tuo pačiu padėti ir mūsų organizacijai tinkamai priimti ir išnaudoti šį augimo etapą“, – skelbiama UTMA pranešime.

Artmiausias UTMA kovų organizacijos renginys jau – jau lapkričio 2-ąją dieną, kuris taip pat vyks Kaune esančioje „Žalgirio“ arenoje. Renginio kovų sąrašas turėtų būti paskelbtas jau netrukus.

Straipsnio įvertinimas: 0 1
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos