E. Jankauskas: „Pagal žaidimo „temperatūrą“ buvome arti lygiųjų“ © lff.lt nuotr.

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė UEFA tautų lygos rungtynės kibo į atlapus pajėgiai Kosovo komandai, tačiau Kaune turėjo pripažinti varžovų pranašumą 1:2.

Kitas rungtynes lietuviai Kaune žais antradienį, kai Kaune priims Rumunijos komandą. Bilietus į šias rungtynes įsigyti galite paspaudę čia.

Po rungtynių kalbėjęs rinktinės treneris Edgaras Jankauskas akcentavo sunkią rungtynių pradžią.

„Pradžia buvo kažkiek slogi, galbūt prisidėjo ir aikštės kokybė, nes žaidėjai sakė, kad kojos iškart tarsi prisipylė švino. Kol adaptavomės prie aikštės išgyvenome sunkesnį periodą. Praleidome įvartį, jau čia nieko nepasakysime, tai buvo individualus meistriškumas. Edonas Zhegrova išsprendė tą situaciją, kurią mes matėme daug kartų“, – kalbėjo treneris.

Jo teigimu, vėliau vaizdas aikštėje pasikeitė.

„Antrame kėlinyje jau turėjome konkrečią užduotį – lyginti rezultatą. Pagal žaidimo temperatūrą buvome arti lygiųjų, bet praleidome galbūt per pigų įvartį. Tuo momentu buvo kritinis taškas, bet kovojome iki galo.

Įmušus įvartį metėme pajėgas, kad išlygintume rezultatą su žiūrovų pagalba. Ačiū jiems, tikrai labai jautėsi jų palaikymas ir energija. Deja, bet ši istorija panaši, kaip ir praėjusių rungtynių, kur galėjome išsinešti kažką daugiau, bet neišsinešėme“, – akcentavo treneris.

Iki kitų rungtynių su Rumunija Kaune lieka kelios dienos. E. Jankausko teigimu, dabar svarbesnis fizinis žaidėjų atsistatymas.

„Aišku, kad fiziškai atsistatyti yra svarbiausia. Aš vyrams pasakiau, kad galime graužtis, tai nieko nepakeis, bet žaidimas nėra nuviliantis. Kad rungtynėse priešininkas 20 minučių bus geresnis už tave – kiekvienose rungtynėse tai būna.

Mes praleidome įvartį, galbūt galėjome ir daugiau praleisti, bet nepraleidome, nes vyrai nenuleido rankų, surėmė pečius. Manau, kad šitos rungtynės tęsėsi iki pat paskutinio rungtynių švilpuko, tikrai buvo neaišku, koks bus rezultatas, nesimatė, kad kažkas iš žiūrovų paliktų stadioną anksčiau.

Aišku, apmaudu ir psichologiškai tai slegia. Kai tu gerai žaidi, bet nieko už tai negauni, slegia. Mūsų užduotis yra kuo greičiau žaidėjus pakelti emociškai. Aišku, šiandien viską išsprendė tas individualus meistriškumas, įmušė įvartį žaidėjas, kurio vertė 25 milijonai eurų“, – dėstė treneris.

Nepaisant nesėkmės, jis pasidžiaugė Gvido Gineičio grįžimu į rikiuotę.

„Gvidas ir yra tas kokybės garantas. Jaučiasi solidumas, jaučiasi jo įtaka vidurio kontrolėje. Pačiam jam pradžia nebuvo lengva, sakė, kad buvo sunku adaptuotis prie šios aikštės, nes buvo kiek klampoka. Bet sužaidė geras rungtynes, kaip ir visa komanda“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos