A. Trinchieri: apie laukiantį „Maccabi“ iššūkį, nuoširdų T. Wallace'o išvykimą ir I. Brazdeikio formą © Pauliaus Žukausko nuotr.

Eurolyga grįžta į Kauną – Kauno „Žalgiris“ po trijų išvykos rungtynių jau šį ketvirtadienį penktojo turo rungtynes žais namuose, kuriose bandys palaužti išretėjusią Tel Avivo „Maccabi“ ekipą. Izraelio ekipai dėl traumos padėti negalės lietuvis Rokas Jokubaitis.

Prieš antrąją sezono akistatą namuose vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri pakomentavo laukiantį iššūkį, išskyrė varžovų stiprybes, taip pat aptarė savo auklėtinių pasiruošimą ir sudėties pokyčius.

„Tikiuosi labai sudėtingų rungtynių, „Maccabi“ žaidžia labai gerai, nepaisant visų problemų ir traumų, kurios neaplenkia daugelio klubų. Jie žaidžia su dideliu agresyvumu ir atletiškumu, tad laukia rungtynės, kuriose mūsų sistema bus išbandyta. Reikės 40 minučių žaisti solidžiai, bandyti būti protingais ir efektyviais. Po trijų išvykos rungtynių grįžtame namo ir tikiuosi postūmio iš savo gerbėjų, nes žaisime namuose“, – kalbėjo A.Trinchieri.

Specialistas iš Italijos pabrėžė varžovų rodomą unikalumą.

„Jie yra labai kūrybingi, trenerį Kattashą labai gerbiu. Jis žaidžia su trimis aukštais žaidėjais, atletišką aukštaūgį kaip Hoardas naudoja ginantis prieš kamuolį turintį varžovą. Jie žaidžia kitaip, aukštas žaidėjas ginasi prieš įžaidėją, gynėjai stato užtvaras. Mes turime panašumų, bet jie turi daug atletiškumo, o treti, ketvirti ir penkti numeriai yra labai dideli bei stiprūs“.

Treneris nedaugžodžiavo apie Tyrone'o Wallace'o sitauciją.

„Ne manęs reiktų to klausti. Man reikia treniruoti esamus žaidėjus ir jais esu patenkintas“, – sakė A. Trinchieri.

Tačiau A. Trinchieri buvo nustebintas auklėtinio parodytu nuoširdumu.

„Buvau nustebęs. Jis buvo nuoširdus ir viską dėstė tiesiai šviesiai, esu jam dėkingas už tai. Nesu patyręs kažko panašaus, bet tai, kaip jis tvarkėsi su tokiu sunkiu sprendimu buvo beveik idealu“, – teigė specialistas.

Komandai išretėjus, italas kalbėjo apie didelį komandos potencialą.

„Galvoju apie Luką, labai juo pasitikiu, nes jis visada yra pasiruošęs. Mane nustebino, kad pastaruosius mačus jis nežaidė taip gerai, kaip gali. Laukiame jo pagalbos, nes jis gali pakeisti rungtynes“, – sakė A. Trinchieri.

A. Trinchieri kalbėjo ir apie jauniausius komandos žalgiriečius bei labiausiai gyrė Dovydą Giedraitį.

„Perstūmiau jį iš atakuojančio gynėjo į įžaidėjo poziciją, jis priėmė šį iššūkį ir komandai davė daug“, – sakė A.Trinchieri. „Visose problemose yra galimybės, galinės durys, kažkas, ką gali padaryti. Nemanau laimėjimų ir netekčių, matau, kaip Dovis ir Sirvydis žaidžia daug minučių išvykos mačuose Eurolygoje. Dar laukiame geresnio Iggy ir manau, kad tai artėja. Birutis žaidžia solidžias minutes, Smailagičius tobulėja. Pagrindinio įžaidėjo išvykimas yra problema, bet turime pasiūlyti ir daugiau“.

Treneris pakomentavo, jog rinka ieškant gynėjo papildymo yra labai prasta.

„Rinka yra ne sudėtinga, o neįmanoma. Kiekvieni metai yra vis prastesni. Praėjusį sezoną „Žalgiris“ gynėjo ieškojo penkis mėnesius, to padaryti nepavyko ir Keenanui susižeidus sumokėjome didelę kainą“, – praeito sezono situaciją priminė A. Trinchieri.

Galiausiai italas aptarė didžiausią Igno Brazdeikio problemą.

„Rūdys. Jis sezoną praleido be stabilių minučių, daug pakilimų ir nuopuolių, trūksta pasitikėjimo“, – kalbėjo treneris.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos