E. Butvilas pralaimėjo lemiamą kovą, tačiau vis tiek pateko į pagridinį etapą JAV © Karolis Savickis

JAV vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „LTP Challenger“ turnyre Čarlstone dalyvauja ir Lietuvos atstovas. 20-metis Edas Butvilas (ATP 365) atrankos finaliniame etape po atkaklios kovos nusileido Alex Rybakov (ATP 628) iš JAV. 

Galutinis rezultatas 62-7, 7-5, 7-5 varžovo naudai, o visa kova truko 2 valandas ir 48 minutes.

Visi susitikimo setai buvo be galo kovingi, o pirmąjį pavyko laimėti po pratęsimo. Tiesa, dar iki papildomų taškų lietuvis buvo atsilikęs rezultate, tačiau panaikino deficitą. 

Antroji dalis klostėsi labiai panašiai, o mūsiškis ir vėl atsiliko rezultate. Jį pavyko išlyginti, bet prieš pat pratęsimą JAV atstovas gerai sužaidė padavimus atliekant E. Butvilui ir laimėjo setą. 

Lemiamoje dalyje jau Lietuvos atstovas turėjo progą pirmauti geimo pranašumu, tačiau ilgai džiaugtis nepavyko ir varžovas greitai atstatė lygybę. Vėl prieš pat pratęsimą mūsų tautietis suklydo atliekant padavimus ir pralaimėjo savo geimą. 

Už pasirodymą atrankoje E. Butvilas uždirbo 2 ATP reitingo taškus. Gera žinia lietuviui, kad net pralaimėjęs kovą jis pateko į pagrindinį etapą, kuriame susitiks su James Trotter (ATP 259).

ATP „Challenger“ teniso turnyro Čarlstone prizų fondą sudaro 82 tūkst. JAV dolerių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos