Neeilinis pasiekimas – E. Butvilas antrą šansą turnyre pavertė titulu ir pirmą kartą triumfavo ATP „Challenger“ varžybose © Edas Butvilas Instagram paskyra

JAV vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „LTP Challenger“ turnyre Čarlstone triumfavo Lietuvos atstovas. 20-metis Edas Butvilas (ATP 365) savo pasirodymą turėjo baigti dar atrankos etape, tačiau dėl pasitraukusių žaidėjų jam atsirado vietos pagrindiniame etape. 

Mūsiškis pranoko visus varžovus, o finale per du setus nugalėjo 19-metį Nishesh Basavareddy (ATP 227) iš JAV. 

Galutinis rezultatas 6:4, 6:3, o visas finalas truko kiek daugiau nei pusantros valandos.

Pirmame sete abu finalistai turėjo begalę progų laimėti vienas kito padavimų seriją. Tiesa, tą pavyko padaryti tik Lietuvos atstovui, kuris pranašumą išlaikė iki partijos pabaigos. 

Antroje dalyje mūsiškis vėl greitai išsiveržė į priekį, tačiau šį kartą amerikietis sugebėjo panaikinti deficitą. Visgi, ilgai lygiu rezultatu džiaugtis nepavyko ir 20-metis vėl išsiveržė į priekį, o vėliau atotrūkį dar padidino ir užbaigė susitikimą pergalingai.

Nugalėtojui atiteko 77 reitingo taškai ir 11,2 tūkst. JAV dolerių. Tokio lygio titulas E. Butvilui yra pirmasis karjeroje, o iki šiol jis niekada nebuvo pasiekęs finalo ATP „Challenger“ serijoje.

Įdomus faktas, kad po sėkmingo pasirodymą šiame turnyre tenisininkas reitinge aplenkė Ričardą Berankį ir tapo antrąja Lietuvos rakete.

ATP „Challenger“ teniso turnyro Čarlstone prizų fondą sudaro 82 tūkst. JAV dolerių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos