Prancūzijos lietus atnešė R. Berankiui ATP „Challenger“ titulą © AFP nuotr.

Prancūzijoje vykusiame ATP „Challenger“ serijos turnyre „Internationaux de Tennis de Blois“ galingai pasirodė  žymiausias Lietuvos tenisininkas. Ričardas Berankis (ATP 336) pasiekė finalą ir jame per du setus nugalėjo pirmą pagal skirstymą prancūzą Calviną Hemery (ATP 215).

Galutinis rezultatas 7:6 (7:4), 7:5, o visa kova truko 1 valandą ir 25 minutes. 

Pirmame sete vyko tolygi kova, o abu tenisininkai sėkmingai atliko savuosius padavimus bei juos apgynė. Tik 34-erių lietuvis šiame sete turėjo progų išsiveržti į priekį laimėjęs priešininko geimą, tačiau to padaryti nepavyko. 

Antroji dalis buvo panaši į pirmą, tačiau šį kartą C. Hemery turėjo progų palaužti mūsiškio padavimus. Visgi, savo progų prancūzas nepanaudojo, o mūsiškis prieš pat pratęsimą išsiveržė į priekį ir triumfavo finale. 

R. Berankis už triumfą finale uždirbo 50 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 5 tūkst. eurų. 

Įdomu, kad šis turnyras turėjo vykti ant grunto dangos, tačiau dėl lietaus jis buvo perkeltas po stogu ant kietosios dangos, kuri yra kur kas palankesnė lietuviui. 

Paskutinį kartą R. Berankis ATP „Challenger“ turnyre triumfavo 2023 m. kovo mėnesį taip pat Prancūzijoje ant kietosios dangos. 

ATP „Challenger“ turnyro Prancūzijoje prizinį fondą sudaro beveik 37 tūkst. eurai. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos