R. Nadalis po 4 valandų korte pasiekė sunkią pergalę ir pateko į pusfinalį © Pixabay nuotr.

Švedijoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre dalyvauja ir buvusi pirmoji pasaulio raketė bei grunto karalius Rafaelis Nadalis (ATP 261). 38-erių ispanas ketvirtfinalyje po atkaklios kovos pranoko Mariano Navone (ATP 36) iš Argentinos. 

Galutinis rezultatas 62-7, 7-5, 7-5, o visa kova truko kiek daugiau nei 4 valandas.

Pirmame sete R. Nadalis iš karto pajuto varžovo spaudimą ir vienu metu atsiliko rezultate 1:4. Tiesa, jis nepasidavė ir sugebėjo išlyginti rezultatą, o vėliau ir pats turėjo progų laimėti partiją paduodant priešininkui. Visgi, Argentinos tenisininkas susikaupė ir nukėlė setą į pratęsimą, o jame ir triumfavo.

Antroje dalyje dvigubu pranašumu į priekį buvo išsiveržęs Ispanijos atstovas, tačiau to nepakako. M. Navone grįžo į kovą, tačiau prieš pat pratęsimą vėl suklydo ir atidavė dar vieną savo padavimų seriją. 

Lemiamoje dalyje argentinietis greitai išsiveržė į priekį, tačiau vėliau sekė galingas 38-erių tenisininko spurtas, kurio dėka jis pirmavo 5:2. Tokio atotrūkio nuo nepakako, nes 36-oji raketė pajėgė išlyginti rezultatą (5:5), tačiau ilgiau džiaugtis gera atkarpa nepavyko. 

Buvęs reitingo lyderis vėl išsiveržė į priekį ir užbaigė susitikimą.  

R. Nadalis šį turnyrą yra laimėjęs 2005 metais. 

Pusfinalyje teks kovoti prieš 23-ejų Duje Ajdukovič (ATP 130) iš Kroatijos.

Turnyro prizinį fondą sudaro kiek daugiau nei 651 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos