R. Nadalis sužaidė dar vieną atkaklų mačą ir pateko į finalą Švedijoje © Pixabay nuotr.

Švedijoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre dalyvauja ir buvusi pirmoji pasaulio raketė bei grunto karalius Rafaelis Nadalis (ATP 261). 38-erių ispanas pusfinalyje po atkaklios kovos pranoko 23-ejų Duje Ajdukovič (ATP 130) iš Kroatijos. 

Galutinis rezultatas 4-6, 6-3, 6-4, o visa kova truko 2 valandas ir 14 minučių.

Pirmame sete R. Nadalis iš karto pralaimėjo dvi savo padavimų serijas iš eilės ir atsiliko rezultate. Tiesa, jam pavyko sušvelninti atsilikimą, tačiau labiau pakovoti partijoje neteko ir kur kas jaunesnis kroatas laimėjo setą. 

Antroji dalis taip pat prasidėjo nuo pralaimėtos ispano padavimų serijos, tačiau šį kartą 38-erių sportininkas sėkmingai sugrįžo į kovą. 6-ame geime Kroatijos atstovas jau atsiliko rezultate ir iniciatyvą perdavė varžovui. 

Lemiamoje dalyje buvusi pirmoji pasaulio raketė sėkmingai startavo ir pirmavo 3:0, tačiau įtvirtinti savo pranašumo nepavyko. Ispanas pralaimėjo 2 iš eilės padavimų serijas, o rezultatas tapo lygus 3:3, tačiau trumpam. 

Jau 7-ame geime ir vėl į priekį išsiveržė būsimas mačo nugalėtojas, kuris atlaikė spaudimą iš varžovo bei triumfavo susitikime. 

R. Nadalis šį turnyrą yra laimėjęs 2005 metais, o paskutinį kartą finale žaidė 2022 metais, kai pasiekė Prancūzijos didžiojo kirčio finalą. 

Finale teks kovoti prieš Nuno Borges (ATP 51) iš Portugalijos.

Turnyro prizinį fondą sudaro kiek daugiau nei 651 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos