Reitingo lyderis J. Sinneris neatsilaikė prieš D. Medvedevą ir krito ketvirtfinalyje © Dominykas Mugenis

Šių metų Vimbldono ketvirtfinalio nepavyko perlipti reitingo lyderiui iš Italijos, kuris po penkių setų kovos baigė savo pasirodymą. Jannikas Sinneris (ATP 1) sulaukė galingo pasipriešinimo iš Danilo Medvedevo (ATP 5) ir po penkių setų mačo baigė savo pasirodymą.

Galutinis rezultatas 67-7, 6-4, 7-64, 2-6, 6-3, o visa kova truko 3 valandas ir 54 minutes. 

Pirmame sete abu ketvirtfinalio dalyviai žaidė užtikrintai ir pasiekė pratęsimą. Jame kovos taip pat netrūko, o geriau pasirodė 1-oji raketė. Žaidžiant antrą setą kažkas italo žaidime pasikeitė ir atrodė, kad jis nebesijaučia taip gerai. J. Sinneris pralaimėjo vieną savo padavimų seriją ir to pakako, kad bendras rezultatas setais taptų lygus. 

Trečioji partija klostėsi taip pat panašiai kaip antroji, tačiau fiziškai prastai atrodęs italas sugebėjo rasti savyje jėgų ir panaikinti deficitą. Vėliau jam atsirado progų laimėti partiją, tačiau to padaryti nepavyko ir teko žaisti pratęsimą, kuriame užtikrintesnis atrodė D. Medvedevas. 

Italijos žvaigždė kilo į šturmą ketvirtoje dalyje, kur užtikrintai laimėjo ne vieną savo ir varžovo geimą bei ganėtinai greitai visą setą.

Lemiamoje dalyje pakartoti agresyvaus ir tikslaus žaidimo nepavyko. Tuo pasinaudojo 5-oji raketė ir vieno breik'o persvara laimėjo setą bei ketvirtfinalį. 

Už patekimą į pusfinalį žaidėjai uždirba kiek daugiau nei 850 tūkst. eurų ir 800 reitingo taškų.

Turnyro prizinį fondą sudaro apie 58 mln. eurų. Tai yra rekordinis prizinis fondas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos