„US Open“ atidarymas sėkmingas – V. Gaubas nesunkiai pranoko varžovą ir pateko į kitą atrankos etapą © Organizatorių nuotr.

Paskutiniame šių metų Didžiojo kirčio turnyre „US Open“ dalyvauja ir geriausias Lietuvos teniso žaidėjas. 19-metis Vilius Gaubas (ATP 188) pirmame atrankos etape per du setus nugalėjo 21-erių ispaną Danielį Rinconą (ATP 244).

Galutinis rezultatas 6-3, 6-2, o visa kova truko 1 valandą ir 20 minučių. 

Pirmame sete po keleto lygių geimų į priekį išsiveržė lietuvis, kuris laimėjo priešininko padavimo seriją. Vėliau teko atlaikyti ispano spaudimą su kuriuo susitvarkius pavyko užtikrintai užbaigti partiją. 

Antroji dalis iš pradžių atrodė, kad bus palankesnė Ispanijos atstovui, kuris turėjo 5 progas laimėti mūsiškio padavimų seriją. Tiesa, to padaryti nepavyko ir 19-metis ne tik atsilaikė, bet ir pats spurtavo bei du kartus laimėjo varžovo geimą. 

Už pergalę pirmame atrankos etape žaidėjai gauna 8 ATP reitingo taškus. Kitame etape lauks vienas žinomiausių Prancūzijos tenisininkų Richardas Gasquetas (ATP 126). 

Šie sportininkai buvo susitikę beveik prieš mėnesį Italijoje, kur po atkaklios trijų setų kovos pergalę šventė lietuvis. 

Šių metų „US Open“ turnyro prizų fondą sudaro net 75 mln. JAV dolerių, o tai yra didžiausia suma per visą turnyro istoriją.  

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos