„US Open“ – V. Gaubas lengvai nugalėjo R. Gasquet ir priartėjo prie pagrindinio etapo © ZUMAPRESS.com nuotr.

Paskutiniame šių metų Didžiojo kirčio turnyre „US Open“ dalyvauja ir geriausias Lietuvos teniso žaidėjas. 19-metis Vilius Gaubas (ATP 188) antrame atrankos etape per du setus nugalėjo legendinį Prancūzijos tenisininką Richard Gasquet (ATP 126).

Galutinis rezultatas 6-2, 6-4, o visa kova truko 1 valandą ir 18 minučių. 

Pirmame sete lietuviui viskas klostėsi lyg iš pypkės ir jis palaužęs dvi varžovo padavimų serijas pirmavo 4:0. Prancūzas vėliau pajuto ritmą ir laimėjo du geimus paduodant, tačiau rimčiau pakovoti pirmame sete nepavyko. 

Antroje dalyje mūsiškis toliau spaudė varžovą ir kūrėsi progas išsiveržti į priekį. 5-ame geime pavyko išnaudoti lemiamą geimo tašką ir palaužti priešininko padavimo seriją. Toliau žaidimas klostėsi užtikrintai iš 19-mečio pusės ir jis išlaikė pranašumą bei pasiekė pergalę.

Šie sportininkai buvo susitikę beveik prieš mėnesį Italijoje, kur po atkaklios trijų setų kovos pergalę šventė lietuvis. 

Už pergalę antrame atrankos etape žaidėjai gauna 16 ATP reitingo taškų. Kitame etape lauks Thiago Agustinas Tirante (ATP 95) arba Diego Schwartzmanas (ATP 246).

Šių metų „US Open“ turnyro prizų fondą sudaro net 75 mln. JAV dolerių, o tai yra didžiausia suma per visą turnyro istoriją.  

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos