„US Open“ – V. Gaubas pagirtinai kovojo prieš buvusią 8-ąją raketę, bet pagrindinio etapo nepasiekė © PA Images nuotr.

Paskutiniame šių metų Didžiojo kirčio turnyre „US Open“ dalyvavo ir geriausias Lietuvos teniso žaidėjas. 19-metis Vilius Gaubas (ATP 188) lemiamame atrankos etape per du setus nusileido Argentinos žvaigždei Diego Schwartzmanui (ATP 247).

Galutinis rezultatas 6-4, 6-4 varžovo naudai, o visa kova truko 1 valandą ir 41 minutę. 

Pirmame sete žaidimas lietuviui iš pradžių klostėsi sunkiai, o nesėkmingai atliekami padavimai leido varžovui išsiveržti į priekį 4-1. Tiesa, pavyko atrasti savo žaidimą ir priversti varžovą klysti bei panaikinti dviejų geimų deficitą. 

Rezultatui tapus lygiam (4-4) mūsiškis stojo atlikti savų padavimų, kurie nebuvo sėkmingi ir Argentinos atstovas dar kartą išsiveržė į priekį. Sekančiame geime D. Schawartzmanas taip pat nesunkiai laimėjo pirmą setą. 

Antroji dalis atrodė gali susiklostyti kur kas palankiau V. Gaubui, kuris sugebėjo laimėti varžovo padavimo seriją ir pirmauti geimo pranašumu. Buvusi 8-oji reitingo raketė nepasidavė ir toliau kovojo, kas leido ne tik panaikinti deficitą, bet ir pakreipti rezultatą į savo pusę. 

Kiek vėliau, 10-ame geime pavyko užsitikrinti pergalę ir pasiekti pagrindinį etapą. 

Verta paminėti, kad argentinietis žaidžia paskutinį savo sezoną ir šis Didžiojo kirčio turnyras jam yra paskutinis. Per karjerą jam ne kartą pavyko nustebinti teniso žiūrovus savo pasiekimais „US Open“ varžybose.

Už pasiektą trečią atrankos etapą žaidėjai uždirbo 16 ATP reitingo taškų ir 52 tūkst. JAV dolerių. V. Gaubui kol kas, tai yra geriausias karjeros pasiekimas.

Šių metų „US Open“ turnyro prizų fondą sudaro net 75 mln. JAV dolerių, o tai yra didžiausia suma per visą turnyro istoriją.  

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos