V. Gaubas neįtikėtiname trileryje išsigelbėjo nuo pralaimėjimo prieš R. Gasquet © Organizatorių nuotr.

Italijoje (Verona) vykstančiame ATP „Challenger“ serijos turnyre „Internazionali di Tennis Verona“ dalyvauja ir geriausias Lietuvos teniso žaidėjas. 19-metis Vilius Gaubas (ATP 257) po trijų setų kovos pranoko 38-erių prancūzą Richard Gasquet (ATP 130).

Galutinis rezultatas 7-63, 4-6, 7-66, o visa kova truko net 3 valandas ir 26 minutes. 

Pirmame sete atrodė, kad patyręs prancūzas lengvai susitvarkys su 19-mečio lietuvio žaidimu. Vienu momentu rezultatas buvo 1-5, tačiau tuomet prasidėjo mūsiškio spurtas ir jam pavyko panaikinti deficitą bei pasiekti pratęsimą. 

Per papildomus taškus geriau atrodė V. Gaubas, kuris ir laimėjo partiją.

Antrame sete, kurį laiką tenisininkai žaidė tolygiai, tačiau R. Gasquet sugebėjo išsiveržti į priekį. Tiesa, kartą atsilikimą pavyko panaikinti, bet prancūzas vėl laimėjo mūsiškio padavimų seriją ir kartu antrą setą. 

Lemiamoje dalyje Lietuvos atstovas pirmavo nuo pat pradžių, bet 8-ame geime 130-oji raketė išlygino rezultatą. Teko žaisti pratęsimą, kuriame R. Gasquet turėjo 2 mačo taškus, tačiau jų išnaudoti nepajėgė, o lietuvis tik gavęs tokią progą išnaudojo.

V. Gaubas už patekimą į ketvirtfinalį uždirbo 14 ATP reitingo taškų. Kitame etape laukia Hugo Dellien (ATP 141) iš Bolivijos.

Turnyro prizinį fondą sudaro 120,9 tūkst. eurų. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos