V. Gaubas po atkaklios kovos nutraukė pralaimėjimų seriją ir pateko į aštuntfinalį © ZUMAPRESS.com nuotr.

Bragoje (Portugalija) vykstančiame ATP „Challenger“ serijos turnyre dalyvauja ir pirmoji Lietuvos teniso raketė. 19-metis Vilius Gaubas (ATP 180) po trijų setų kovos pranoko Tomą Marcelo Vera Barrios (ATP 159) iš Čilės ir pateko į aštuntfinalį.

Galutinis rezultatas 6:4, 4:6, 7:5, o visa kova truko net 3 valandas ir 11 minučių. 

Pirmame sete lietuvis greitai susikūrė pranašumą laimėjęs varžovo padavimų seriją. Tiesa, jo išlaikyti nepavyko ir varžovas panaikino deficitą. Pirmoji partija galėjo pakrypti į vieną ar kitą pusę, nes abu dalyviai turėjo progų išsiveržti į priekį, tačiau tą padaryti vėl pavyko mūsiškiui. 

Antroje dalyje Čilės atstovas iš karto laimėjo V. Gaubo padavimų seriją, bet jau kitame geime rezultatas tapo lygus. Kiek vėliau varžovas iš Pietų Amerikos dar kartą prispaudė Lietuvos atstovą ir vėl išsiveržė į priekį. Šį kartą pranašumą pavyko išlaikyti iki seto pabaigos.

Lemiamoje dalyje vyko be galo permaininga kova, o abu tenisininkai 3 kartus apsikeitė vienas kito padavimų serijomis. Verta paminėti, kad Čilės sportininkas visus kartus pirmasis išsiveržė į priekį, tačiau nesugebėjo pranašumo išlaikyti. 

Prieš pat pratęsimą į lemiamą spurtą pakilo lietuvis, kuris sugebėjo laimėti priešininko servo geimą ir kartu visą susitikimą. 

Už patekimą į aštuntfinalį V. Gaubui atiteko 6 ATP reitingo taškai. Jam pavyko nutraukti 6 pralaimėjimų iš eilės seriją. 

Turnyro prizinį fondą Portugalijoje sudaro 74,825 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos